فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال ششم شماره 24 (بهار 1396)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال ششم شماره 24 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علمی - پژوهشی
  • رضا عظیم پور، محسن عیسوی، احسان عظیم پور صفحات 1-26
    هدف
    پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر اثربخشی راهبرد یاددهی- یادگیری نقشه ی مفهومی در تدریس علوم بر مولفه های خلاقیت دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرستان پلدشت در سال تحصیلی 94-93 پرداخته است.
    روش
    این پژوهش، از نوع تحقیقات شبه آزمایشی بوده و طرح پژوهشی مورد استفاده در این پژوهش، طرح پیش آزمون و پس-آزمون با گروه های مقایسه است. جامعه آماری در این تحقیق، دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرستان پلدشت در سال تحصیلی 94-93 که تعداد آن 703 نفر (374 نفر دانش آموز پسر و 329 دانش آموز دختر) می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول بارتلت، 104 نفر تعیین و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای اندازه گیری خلاقیت دانش آموزان، از پرسشنامه خلاقیت تورنس شامل 60 گویه و 4 مولفه استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ، توسط سه نفر از صاحب نظران تایید و پایایی درونی با ضریب آلفای کرونباخ، 78/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS 18 انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده-ها، از روش های آماری توصیفی و نیز استنباطی شامل مانکوا ( UNIANCOVA ) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که که بین گروه آزمایش و کنترل، از لحاظ خلاقیت و مولفه های سیالی، ابتکار و بسط تفاوت معنادار وجود دارد. اما در مولفه ی انعطاف تفاوت معنادار بین گروه آزمایش و کنترل یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد استفاده از راهبرد یاددهی- یادگیری نقشه مفهومی در تدریس علوم بر افزایش خلاقیت و افزایش مولفه های سیالی، ابتکار و بسط، موثر است اما بر مولفه ی انعطاف، تاثیری ندارد. همچنین، میانگین بعد انعطاف در پسران بیشتراز دختران است.
    کلیدواژگان: خلاقیت، نقشه ی مفهومی، دانش آموزان، پایه ششم ابتدایی
  • فاطمه محزون زاده بوشهری صفحات 27-50
    زمینه
    امروزه رتبه بندی جوامع و کشورها بیشتر بر پایه تولید دانش است که ریشه در خلاقیت افراد دارد. از دیدگاه مازلو خلاقیت را می توان به معنای بروز خویشتن به عنوان یک شخص خاص تعبیر کرد که به کمک حل خلاقانه مساله می توان آن را به بهترین روش افزایش داد.
    هدف
    پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین مهارت حل مسئله و خلاقیت، با واسطه گری خودکارآمدی تحصیلی انجام شد.
    روش پژوهش: پژوهش از لحاظ هدف تحقیق، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه دانشجویان شهر دوشنبه بودند که در سال تحصیلی 2013-2014 مشغول به تحصیل بودند. جهت انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای استفاده شد و به منظور برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 250 نفر برآورد گردید. تکنیک جمع آوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد مهارت حل مساله هپنر و پیترسون(1982)، خلاقیت عابدی(1983) و خودکارامدی تحصیلی اون و فرانمن(1998)می باشد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که مدل علی مفروض از براش خوبی برخوردار بوده و در مجموع متغیرهای پژوهش 32 درصد از واریانس خلاقیت دانشجویان را تبیین نمود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مهارت حل مساله علاوه بر تاثیر مستقیم بر خلاقیت به صورت غیرمستقیم نیز از طریق خودکارآمدی تحصیلی بر خلاقیت دانشجویان تاثیر دارد. بدین معنی که خودکارآمدی تحصیلی می تواند در رابطه بین مهارت حل مساله و خلاقیت، نقش میانجی داشته باشد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، خودکارآمدی تحصیلی، مهارت حل مسئله
  • ارسلان ایرجی راد، الهه ملکزاده صفحات 51-70
    زمینه
    خلاقیت عاملی موثر و کلیدی در حوزه فعالیت های علوم اجتماعی، روانشناسی و آموزش و پرورش است. در دنیای متمدن امروز، بقا و موفقیت فعالیت های بشری در حوزه های مختلف به خلاقیت در آن حوزه بستگی دارد. عوامل متعددی بر خلاقیت اثرگذار است که سرمایه روانشناختی و انگیزه پیشرفت از جمله آن عوامل می باشند.
    هدف
    هدف این از پژوهش ، شناسایی رابطه بین سرمایه روانشناختی با خلاقیت دانشجویان با توجه به نقش میانجیگری انگیزه پیشرفت می باشد.
    روش
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر امکان کنترل متغیرها شبه آزمایشی و از نظرشیوه ی گردآوری داده ها میدانی است. برای تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها از میانگین و انحراف معیار، و برای تجزیه وتحلیل استنباطی داده ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد. جامعه ی آماری پژوهش، 640 تن دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی سمنگان در سال تحصیلی 1396-1395 بوده اند که تعداد 240 تن از آنان از طریق فرمول کوکران به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی به عنوان حجم نمونه پژوهش انتخاب و پرسشنامه های مربوطه را تکمیل نمودند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه های سرمایه روانشناختی لوتانز، انگیزه پیشرفت هرمنس و خلاقیت عابدی می باشد. پایایی پرسش نامه ها در حد قابل قبولی به دست آمد.
    یافته ها
    یافته های پژهش حاکی از آن بود که: 1-چهار مولفه سرمایه روانشناختی (امیدواری، تاب آوری، خودکارآمدی و خوش بینی) به طور مثبت و معناداری با انگیزه پیشرفت در ارتباط بودند. 2-انگیزه پیشرفت اثر مثبت و معناداری بر خلاقیت داشت و 3- سرمایه روانشناختی با وساطت انگیزه پیشرفت بر خلاقیت اثر مثبت غیر مستقیم داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش نتیجه گرفته می شود که دانشگاه ها با بالا بردن سرمایه روانشناختی در دانشجویان می توانند موجب بالا رفتن انگیزه پیشرفت و در نتیجه خلاقیت آنان شوند و فرآیند پیشرفت و بهره وری جامعه را تسهیل نمایند.
    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، انگیزه پیشرفت، خلاقیت، دانشجویان
  • علی شمسی، سعید رجایی پور، رضا هویدا صفحات 71-100
    زمینه
    درعصردانایی،دانش ومدیریت آن یکی ازضروریات اصلی سازمان های آموزشی است .دراین فرآیند مدیران نقشی اساسی به عهده دارند.
    هدف
    بررسی رابطه بین مهارت های سه گانه مدیریتی ومدیریت دانش بانقش میانجی تفکر خلاق در میان مدیران و دبیران نواحی شش گانه آموزش و پرورش شهر اصفهان در سال تحصیلی 95-94 .
    روش
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل مدیران و دبیران دبیرستان های متوسطه دوم می باشد. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای متناسب با حجم و برای محاسبه حجم نمونه ها از فرمول کوکران و جداول مورگان استفاده شده است. 185 نفر از مدیران به پرسشنامه استاندارد تفکرخلاق تورنس باضریب پایایی88/. و370 نفر از دبیران به پرسشنامه های محقق ساخته مدیریت دانش و مهارت های مدیریتی براساس نظریه نونوکا وتاکوچی ونظریه رابرت کاتز باضریب پایایی97/. و97/.پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش های آماری و مدل سازی معادلات ساختاری توسط نرم افزارهای spss ولیزرل موردتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین مهارت های مدیریتی و مدیریت دانش درسطح p<./05رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد و از بین متغیرهای مورد مطالعه در رگرسیون بهترین پیش بینی کننده مدیریت دانش در گام اول مهارت انسانی، در گام دوم مهارت فنی و در گام سوم مهارت ادراکی بوده است. در رابطه مدیریت دانش و مهارت های مدیریتی تفکر خلاق نقش میانجی دارد. شاخصهای ارزیابی برازش مدل، مانند GFI وRMSR نشان دهنده برازش مناسب الگوی مفهومی پژوهش می باشند.
    نتیجه گیری
    اجرای سیستم مدیریت دانش نیازمند داشتن مهارت های مدیریتی ازسوی مدیران است.دراین فرایند ویژگی تفکر خلاق می تواند نقش میانجی ایفا نماید.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مهارت های مدیریتی، تفکرخلاق، مدیران دبیرستان، دبیران دوره متوسطه
  • علی گرایلی، علیرضا خوراکیان، یعقوب مهارتی صفحات 101-126
    هدف
    هدف اصلی این تحقیق، بررسی اثرات هیجانات خودآگاه (غرور، شرم، گناه) بر سطح خلاقیت دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد است.
    روش تحقیق: این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند که 272 پرسش نامه به روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد و از پرسشنامه ای با طیف 5 گزینه ای لیکرت که شامل 40 سوال بود استفاده شده است. روایی محتوا از طریق پیش آزمون و تست خبرگان انجام گرفت. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد برسی قرار گرفت. به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ و ضریب پایایی مرکب استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری و حداقل مربعات جزئی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایچ حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که غرور اصیل به میزان 346/0، غرور عصبی به میزان 195/0-، احساس شرم به میزان 177/0- و احساس گناه به میزان 204/0 بر خلاقیت دانشجویان اثر دارد که با توجه با اینکه عدد معناداری برای هر چهار ضریب خارج از بازه 96/1± می باشد می توان هر چهار فرضیه تایید می گردند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های به دست آمده می توان گفت که غرور اصیل و احساس گناه رابطه معنی دار و مثبتی با سطح خلاقیت دارند درحالیکه غرور عصبی و احساس شرم رابطه معنی دار و منفی با خلاقیت دارند.
    کلیدواژگان: نوآوری، خلاقیت، غرور، شرم، گناه
  • کتایون فخرآوری، محمدحسین عبداللهی، مهناز شاهقلیان صفحات 127-148
    هدف
    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی نقش سه کارکردهای اجرایی-به روز رسانی، بازداری و تغییرپذیری- و خلق مثبت و منفی با میزان خلاقیت است.
    روش
    این پژوهش در مقوله طرح های توصیفی (همبستگی) قرار دارد. تعداد 120 نفر از دانشجویان، ابتدا پرسشنامه مقیاس عاطفه مثبت و منفی و آزمون خلاقیت تورنس فرم ب را تکمیل نمودند، سپس توسط آزمون های نرم افزاری کارکردهای اجرایی در فضای روانسنجی مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد افزایش خلق مثبت با خلاقیت (تفکر واگرا) ارتباط مثبت دارد و خلق منفی با خلاقیت ارتباط منفی دارد. بعلاوه نشان داده شد که در خلق مثبت به روز رسانی بیشترین سهم را پیش بینی مولفه های خلاقیت بازی می کند، بازداری تنها در تولید ایده های بدیع(ابتکار) و نه سیالی و بسط ایده ها نقش دارد اما تغییرپذیری قادر به پیش بینی هیچکدام از مولفه های خلاقیت نمی باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داده است که خلق مثبت نسبت به خلق منفی منجر به تسهیل عملکرد خلاق می شود، خلق مثبت با بهبود حافظه کاری و پردازش های بالا-پایین تفکر خلاق را بهبود می بخشد و بازداری تنها در مرحله ابتکار یا تولید ایده ها نقش دارد. می توان از این پژوهش استنباط کرد که تفکر خلاق تنها یک فرآیند فکری خود انگیخته و یا هیجانی صرف نیست، و به فعالیت های بالا-پایین کنترل شده نیز بستگی دارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، کارکردهای اجرایی، خلق مثبت و منفی
  • مرتضی شعبانی، حسن ملکی، عباس عباسپور، اسماعیل سعدی پور صفحات 149-170
    زمینه
    امروزه سازمانها با درک اهمیت خلاقیت سازمانی توجه روزافزونی به آن داشته اند به طوری که مقالات زیادی در مجلات پیرامون موضوع خلاقیت سازمانی دیده می شود.
    هدف
    این پژوهش با هدف سنجش اثربخشی آموزش مبتنی بر حل مسئله خلاق (CPS) بر تفکر خلاق کارکنان موسسه اعتباری کوثر انجام شده است.
    روش
    این پژوهش به صورت طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری تمامی کارکنان موسسه اعتباری کوثر بودند که 27 نفر از آنها به روش نمونه در دسترس انتخاب و با جایگزینی تصادفی در یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار داده شدند. ابزار لازم برای اجرای این پژوهش آزمون بازپاسخ محقق ساخته یادگیری تاب آوری سازمانی بود که روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر متخصصان موضوعی و اساتید روان شناسی و خلاقیت به دست آمد و به عنوان پیش آزمون و پس آزمون از آن استفاده شد. برای اجرای پژوهش از یک طرح درس 5 جلسه ای برای آموزش به وسیله CPS استفاده شد. پاسخهای فراگیران به آزمون با استفاده از معیارهای تفکر خلاق تورنس (1969) با روش تحلیل محتوای کمی تحلیل شدند. نتایج حاصل با استفاده از تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر CPS بر مولفه های تفکر خلاق به صورت کلی تاثیرگذار است (p<0/05). همچنین تاثیر تکنیک CPS بر افزایش تمامی مولفه های تفکر خلاق فراگیران به صورت مجزا به جز مولفه بسط معنادار است(p<0/05). البته مولفه بسط نیز با اختلاف ناچیز (059/0) معنادار نشده است.
    کلیدواژگان: حل مسئله خلاق، تفکر خلاق، آموزش، موسسه اعتباری کوثر
  • لیلی مظاهر، شراره محمدی، احسان اکرادی، احسان پروین، حسن فاضلی صفحات 171-196
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین سبک های تصمیم گیری مدیران با خلاقیت و مدیریت مشارکتی در مدارس متوسطه اول شهرستان سنندج است.
    روش
    روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه اول شهرستان سنندج است که حجم نمونه آماری 78 نفر است. ابزار گردآوری اطلاعات این پژوهش شامل سه پرسش نامه: سبک های تصمیم گیری هادیزادهمقدم وطهرانی (1387) و مدیریت مشارکتی مقیمی (1381) و خلاقیت صنعتی زاده (1389) است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، متناسب با سوالات تحقیق از روش آماری توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون ضریب همبستگی، رگرسیون گام به گام ) استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که از بین مولفه های سبک های تصمیم گیری، بین مولفه های عقلانی و آنی با خلاقیت رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد که فقط مولفه شهودی با مدیریت مشارکتی رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین بین خلاقیت و مدیریت مشارکتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج یه دست آمده نشان دادند که مولفه های عقلانی و آنی پیش بینی کننده بهتری برای خلاقیت بودند و همچنین مولفه شهودی پیش بینی کننده بهتری برای مدیریت مشارکتی است.
    کلیدواژگان: سبک های تصمیم گیری، خلاقیت، مدیریت مشارکتی
  • بررسی رابطه میان الگوی مصرف موبایل و احساس «بی موبایل هراسی» در میان کاربران تلفن همراه کلانشهر تهران
    سعید عسکری، علی دلاور صفحات 197-224
    زمینه
    یکی از مفاهیم نوظهور در ادبیات« آسیب شناسی پدیده های ارتباطی» مفهوم «نوموفوبیا»« یا بی موبایل هراسی است. تحقیقات حاکی از آن است که اغلب مردم بدون موبایل نمی توانند به زندگی ادامه دهند و بیش از نیمی از کاربران موبایل از نوعی بیماری روانشناختی با نام »نوموفوبیا«یا بی موبایل هراسی رنج می برند.
    هدف
    در این پژوهش سعی ما بر این است تا به بررسی این پدیده نوظهور در جامعه ایرانی و با تمرکز بر کلانشهر تهران بپردازیم.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش کلیه شهروندان کلانشهر تهران بوده که در نهایت 250 نفر به عنوان نمونه نهایی انتخاب و به صورت پیمایش پرسشنامه محور مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این پژوهش منظور از الگوی مصرف رسانه ای، میزان مصرف شهروندان تهرانی از ابعاد مختلف تلفن همراه بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحلیل دیتا در این پژوهش نشان از وجود یک ارتباط منطقی میان الگوی مصرف و احساس بی موبایل هراسی داشته است.
    کلیدواژگان: نوموبوفوبیا، آگورافوبیا، مخاطبان، اقتدار مصرف کننده
|
  • Reza Azimpoor, Mphsen Eisavi, Ehsan Azimpoor Pages 1-26
    Objective
    The present study has examined the effectiveness of the concept maps teaching-learning strategy in teaching sixth grade elementary school students on the creative component Poldasht city.
    Method
    This research was a quasi-experimental research and research design used in this study, was pretest and post-test with comparison group. The population in this research, including sixth grade students in the academic year 94-93 in Poldasht that their number are 703 (374 male students and 329 female students). Subjects have included the sixth grade elementary school students in 4 classes (2 classes boys and 2 classes girls). Of these, one of the classes as experimental girl schools and one secondary school classes, as the control group was selected. Also, one of classes of schoolboys as the experimental group and another second-boys school classes, as the control group was selected. To measure student math anxiety, Shokrani math anxiety questionnaire was used. Validity of the questionnaire, confirmed by three experts and internal reliability with Cronbach's alpha coefficient was 0.77. Analysis of the data was performed using SPSS 18 software. To analyze the data, descriptive and inferential statistical methods including UNIANCOVA, were used.
    Result
    Results showed that the experimental and control groups in terms of creativity and components of fluency, originality and elaboration there is a significant difference. But flexible component not found significant differences between the experimental and control groups.
    Conclusion
    The results showed that the use of concept maps teaching-learning strategies in teaching science was effective to enhance creativity and increase fluid, innovation and the development components of creativity but flexible component, no effect. Also, flexibility in boys more than girls on average
    Keywords: Creativity, Concept maps, Students, elementary sixth grade
  • Fatemeh Mahzoonzadeh Bushehri Pages 27-50
    Today, ranking and classifying the societies and nations are based on knowledge produce which is resulted from individual's creativity. According to Maslow, creativity can be interpreted as self-emerging as a special person by which creative problem solving can be increased through the best way. The main purpose of this study is to define the relationship between the skill of problem solving and creativity with moderating curricular self-efficacy. It is a descriptive-surveying research.The statistical population consisted of all students in the city of Dushanbeh, using the Cocran formula of whom 250 were selected by multistage cluster sampling. Data were collected using Happner-Peterson's problem-solving skill Inventory (1982), Owen-Froman's Academic Self-efficacy Scale (1998), and Abedi's Test of Creativity (1983). Findings showed that presumed causative model had acceptable goodness fitness and 32 percent of variance of student's creativity is explained. Also, findings showed that the skill of problem solving could positively affect the creativity and affect indirectly student's creativity through curricular self-efficacy meaning that the curricular self-efficacy could be acted as a moderator for the skill of problem solving and creativity.
    Keywords: creativity, curricular self-efficacy, skill of problem solving
  • Arsalan Irajirad, Elahe Malekzadeh Pages 51-70
    Context: creativity is an effective key agent in the domain of social science, psychology and educational activities. In the now modern world, survive and successfulness of human activities in the different domains depend on their creativity. Creativity is standing on different factors such as psychological capital and achievement motivations.
    Purpose
    the purpose of this research is to find the relation between the psychological capital and students creativity considering the mediation of achievement motivation.
    Method
    the research methodology was coorelation-discription using structural equations modeling. For descriptive analysis of data between mean, standard deviation and inferential analysis technics, path analysis was used. statistical society of the research included All undergraduate and graduate institution of higher education in the university of Samangan. The size of statistical society in the basis of Cochran Formula is 240 persons selected with stratified random sampling method. The data collector tools contained Lathans psychological capital, achievement motivation Hermes and Abedi creativity questionnaires. Credit of questionnaires was in an acceptable level.
    Findings: the findings of this research showed that: 1. Three factors of psychological capital, include hopefulness, self-efficacy and optimism, positively and significantly were related with achievement motivation, 2. achievement motivation had the positive significant effect on creativity, and 3. psychological capital with mediation of achievement motivation, had an indirect positive effect on creativity.
    Conclusion
    standing on research findings, increasing of psychological capitals of students by universities, enhances their achievement motivation and creativity, through them, the efficiency and productivity procedure of society’s activities improved.
    Keywords: psychological capital, Achievement motivation, Creativity, psychology, students
  • Ali Shamsi, Saeid Rajaii Por, Reza Hoveida Pages 71-100
    Background
    in the modern world, knowledge and its management is one of the most important necessities of every educational institute where managers play vital roles.
    Objective
    The present study has investigated the relationship between managerial skills and knowledge management mediated by creative thinking among Isfahan high school managers and teachers in the educational year, 94-95.
    Method
    The school managers and teachers of high schools constitute the population of this research. The research enjoyed an applied and a correlational-descriptive method. The sampling was a proportional classified to size. To calculate the sample's size, Cookran formula and Morgan tables were used. 185 managers answered to Torrence's creative thinking questionnaire by 0.88 reliability and 370 teachers answered to managerial skills and knowledge management questionnaires based on Katz and Nonnka's theory by 0.97 reliability. The collected data were analyzed by Lizerel and SPSS software.
    Results
    The results indicated that there is a significant relationship between managerial skills and knowledge management in p.... .
    Conclusion
    implementation of knowledge management system requires managerial skills. In this vein, creative thinking can have a mediating role.
    Keywords: knowledge management, Managerial Skills, Creative Thinking, High school managers, high school teachers
  • Ali Grayely, Alireza Khorakian, Yaghob Maharati Pages 101-126
    Purpose
    The purpose of this study is to investigate the effects of self-conscious emotions (pride, shame, guilt) on the level of creativity of the students in Ferdowsi University of Mashhad.
    Method
    This study is an applied research by purpose and it is a survey research by method. The statistical population for this research includes Ferdowsi University of Mashhad’s post-graduate students. A questionnaire consisting of 40 questions with answers ranging 1 to 5 on the Lickert scale was used as a means for data gathering. The 272 questionnaires were collected by using random sampling. To assure of content validity a pilot test was performed. Construct validity was examined using confirmatory factor analysis. In order to test reliability, Cronbach’s alpha and the composite reliability coefficient were measured. For the analysis of data, structural equations modeling and partial least squares were used.
    Results
    The result from hypothesizes assessment show that the authentic pride (0.346), hubristic pride (-0.195), shame (-0.177), guilt (0.204) have an effect on students’ creativity. Since the significant number for these entire variable are out of the range of 96/1±, it can be said that all four hypothesizes are approved.
    Conclusions
    The findings show that authentic pride and guilt have a significant positive effect on creativity while hubristic pride and shame have a significant negative effect on creativity.
    Keywords: innovation, Creativity, pride, Shame, Guilt
  • Katayon Fakhr Avari, Mohammad Hosein Abdalahi, Mahnaz Shahgholian Pages 127-148
    The aim of the current research was to investigate the relationship between three specific executive abilities–updating, shifting, and inhibition– and mood and creativity.
    In the descriptive (correlation) study, 120 volunteer student (51 male,70 female) answered the positive and negative affect schedule (PANAS) and Torrance test of creative thinking figural form B (TTCT), then three different types of executive functions were assessed by n-back test, Wisconsin card sorting test and simple stroop test in psychometrics laboratory.
    The result of the research indicated that there is a positive meaningful relationship between positive mood and creativity. Moreover, in positive mood updating predicted creativity and inhibition predicted originality but not fluency or elaboration of ideas and shifting unable to predicted component of creativity.
    The findings provide direct support for the executive involvement in creative thought and the role of positive mood that may facilitate updating and inhibition to new idea generation. We conclude that reative thought does not solely depend on spontaneous thought processes, but strongly relies on controlled top-down activity.
    Keywords: Creativity, executive function, positive, negative mood
  • Morteza Shaebani, Hasan Maleki, Abas Abas Por, Esmaeil Saedi Por Pages 149-170
    Theme: Understanding the importance of organizational creativity, organizations, today, have increasingly focused on it, and this has led to a great number of articles found in journals on organizational creativity.
    Aim: This research was conducted with the aim of evaluating the Effectiveness of training based on creative problem solving (CPS) on creative thinking Of Kosar Credit Institute employees.
    Method
    This work was carried out using a pre-test and post-test model with a control group. Population consisted of all Kosar Credit Institute employees, 27 of which were selected by availability sampling method, and were put in a test group and a control group by random substitution. The instrument required to conduct this research was a researcher-made open-ended test of learning organizational resilience, whose face validity and content validity were obtained using subject experts, and creativity and psychology professors, and it was used as the pre-test and post-test. In order to conduct the research, a 5-session lesson plan was used to teach by CPS. The learners’ responses were analyzed using Torrance (1969) criteria of creative thinking via quantitative content analysis method. The results obtained through analysis of covariance were analyzed using SPSS statistics software program.
    Findings: Results indicated that CPS-based training generally influenced creative thinking components (p
    Conclusion
    considering the research findings, using the techniques of CPS method in classroom can help increase the learners’ creative problem solving capability.
    Keywords: Creative Problem Solving, Creative Thinking, Training
  • Leili Mazaher, Sharareh Mohammadi, Ehsan Ekradi, Ehsan Parvin, Hasan Fazeli Pages 171-196
    The aim of this study is to investigate on relationship between decision-making styles of managers and creativity and participatory management, in schools of Ghaem shahr city. The research method is a descriptive correlation. The statistical population of the study consists of all school's managers of Ghaemshahr city. The sample size consists of 78 subjects. Research instruments were three questionnaires of decision-making styles of Moghadam zade and Tehrani (1387), Participatory management of Moghimi (1381) and creativity of Sanatizade (1389). For analysis of data, descriptive statistics methods (frequency, percentage, mean, and standard deviation) and statistical illation (correlation coefficient test, t-test, stepwise regression and variance) is used.
    The resualts showed that the components of the decision-making styles, Rational and annie components have a significant and positive relationship with creativity.Also Results showed that from the Components of decision-making styles, only intuitive has a significant positive relationship with Participatory management and There is a significant positive relationship between creativity and participatory management. Also Results showed that the components of a rational and Annie were the better predictor for creativity and also intuitive component is the better predictor for participatory management.
    Keywords: Decision-making style, Creativity, participatory management
  • the relationship between mobile consumption pattern and «No Mobile Phobia» among mobile users in Tehran
    Saeid Askari, Ali Delavar Pages 197-224
    login technology to different societies hasnt been far from social harms and researchers of social harms have considered communication technologies in resent years. one of the consents in the pathology of communication phenomena is "no mobile phobia". the recent studies show that most of people cant live without mobile and more than half of mobile users are suffered from kind of psychological disease that named "no mobile phobia". psychological studies show that 70 percent of women and 61 percent of men are afraid of "No mobile".
    This study has studied this phenomena in Iranian society and specially in Tehran. the statistical society is all of people that live in Tehran and the sample size is 250 and the method is based on face to face questionnaire.
    the mobile consumption pattern means the amount of consumption of different dimension of mobile among Tehran residents. the result of study shows that there is a relationship between consumption pattern and "no mobile phobia".
    Keywords: Nomophobia, Agoraphobia, audience, Power of consumer